Nagrada Vladimir Beara

Nagrada za doprinos razvoju sportske kulture i društvene tolerancije Vladimir Beara“ nosi ime najboljeg nogometnog vratara na ovim prostorima legendarnog Vladimira Beare, a ustanovljena je početkom oktobra 2022. godine od Sportskog rekreativnog društva Srba u Hrvatskoj s ciljem promicanja borbe protiv govora mržnje, diskriminacije i nasilja prema različitim etničkim skupinama, ravnopravnosti, tolerancije i multikulturalnosti.

Nagrada se dodjeljuje istaknutim pojedincima, sportašicama, sportašima i sportskim radnicima, koji su doprinijeli promicanju sporta i koji su tokom svoga života i svoje sportske karijere zagovarali toleranciju, nenasilje i ravnopravnost u sportu i društvu.

Ova nagrada ima svoje ishodište u medijskoj kampanji “Govor tolerancije” u kojoj sudjeluju poznati sportaši i sportski djelatnici s područja bivše Jugoslavije.

Prva svečana dodjela Premijerna Nagrada urečena je velikom čovjeku i treneru Miroslavu Ćiru Blaževiću, u Hrvatskom novinarskom domu, 16. 12. 2022. u Zagrebu. Priznanje je laureatu uručio predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

Drugi laureat bio je najuspješniji vaterpolski trener i izbornik svih vremena Ratko Rudić, a nagradu mu je na prigodnoj svečanosti u Zagrebu uručio državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić.

Program financijski podržavaju Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH i Srpsko narodno vijeće (SNV).

Postanite član našeg društva

Постаните члан нашег друштва

Podržite naše aktivnosti

Подржите наше активности