Medijska kampanja “Govor tolerancije”

Cilj projekta je borba protiv govora mržnje, diskriminacije i nasilja prema različitim etničkim skupinama te osvještavanje mladih kroz promicanje pozitivnih društvenih vrijednosti, kao što su ravnopravnost, tolerancija, multikulturalnost…

U realizaciju projekta su kroz video intervjue uključeni bivši i sadašnji sportaš te sportski radnici iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Video-materijali objavljuju se na društvenim mrežama i webu Sportsko rekreativnog društva Srba u Hrvatskoj te u svim drugim zainteresiranim medijima.

Ovaj internacionalni projekt doprinosi vidljivosti i ugledu Sportskog društva te ga je u 2020. godini sufinanciralo Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije. Ovaj projekt nastavlja se provoditi uz podršku Srpskog narodnog vijeća i Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

U sklopu kampanje dosad su snimljeni video materijali u kojima su sudjelovali poznati sportaši i sportski radnici:

Dino Rađa, jugoslavenski i hrvatski košarkaški reprezentativac, dvostruki osvajač olimpijskog srebra iz 1988. i 1992. godine, europski i svjetski prvak i član čuvene Jugoplastikine momčadi, koja je triput osvojila naslov klupskog prvaka Europe.

Tin Srbić, hrvatski gimnastički reprezentativac, član zagrebačkog ZTD Hrvatski sokol, osvajač zlatne medalje na preči na Svjetskom prvenstvu u Montrealu 2017. i srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju. Osvajač je i zlatnog te dva srebrna odličja na europskim prvenstvima u istoj disciplini.

Miroslav Ćiro Blažević, “terener svih trenera”, osvajač Nogometnog prvenstva Jugoslavije s Dinamom 1982. godine, svjetske bronce s hrvatskom nogometnom reprezentacijom 1998. te brojnih trofeja s klubovima i reprezentacijama iz cijele regije.

Ivan Ergić, pjesnik i bivši fudbaler reprezentacije Srbije i Crne Gore.

Nenad Šoštarić, izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije koja je osvojila broncu na Europskom prvenstvu u Danskoj i trener RK Lokomotiva Zagreb s kojom je osvojio hrvatsko prvenstvo i kup.

Ratko Rudić, najuspješniji vaterpolski trener i izbornik svih vremena, osvajač četiriju zlatnih olimpijskih medalja s reprezentacijama Jugoslavije, Italije i Hrvatske te brojnih svjetskih i europskih medalja.

Lino Červar, najuspješniji hrvatski rukometni izbornik, osvajač svjetskog i olimpijskog zlata s reprezentacijom Hrvatske, kao i mnogih drugih odličja.

Ivica Tucak, uspješni izbornik vaterpolske reprezentacije Hrvatske s kojom je osvojio dvije zlatne medalje na svjetskim prvenstvima, jedno europsko zlato te srebro na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Veselin Vujović, jedan od najboljih rukometaša svih vremena, osvajač svjetskog i olimpijskog zlata.

Postanite član našeg društva

Постаните члан нашег друштва

Podržite naše aktivnosti

Подржите наше активности