Medijska kampanja „Govor tolerancije“

Cilj projekta je borba protiv govora mržnje, diskriminacije i nasilja prema različitim etničkim skupinama te osvještavanje mladih kroz promicanje pozitivnih društvenih vrijednosti, kao što su ravnopravnost, tolerancija, multikulturalnost…

U realizaciju projekta, kroz intervjuiranje i snimanje video- materijala, uključeni su bivši i sadašnji sportaši/ce te sportski radnici/ce  iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Video-materijali s poznatim sportašima/cama i sportskim radnicima objavljuju se na društvenim mrežama i web-u Sportskog društva te u svim drugim zainteresiranim medijima.

Ovaj internacionalni projekt doprinosi vidljivosti i ugledu Sportskog društva te ga je u 2020. godini sufinanciralo Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije. Ovaj projekt nastavlja se provoditi uz podršku Srpskog narodnog vijeća i Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

U sklopu kampanje dosad su snimljeni video materijali u kojima su sudjelovali poznati sportaši i sportski radnici:

  • Dino Rađa, jugoslavenski i hrvatski košarkaški reprezentativac, dvostruki osvajač olimpijskog srebra iz 1988. i 1992., europski i svjetski prvak i član čuvene Jugoplastikine momčadi, koja je triput osvojila naslov klupskog prvaka Europe.
  • Tin Srbić, hrvatski gimnastički reprezentativac, član zagrebačkog ZTD Hrvatski sokol, osvajač zlatne medalje na preči na Svjetskom prvenstvu u Montrealu 2017. Osvajač dva srebrna odličja na EP-ima u istoj disciplini, osvajač brojnih medalja na gimnastičkom Svjetskom kupu; najtrofejniji hrvatski gimnastičar u povijesti.
  • Ivan Ergić, pjesnik i bivši  fudbaler reprezentacije Srbije i Crne Gore.
  • Nenad Šoštarić, izbornik ženske rukometne reprezentacije koja je osvojila broncu na Europskom prvenstvu u Danskoj i RK Lokomotiva.