Pripreme za utakmicu Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije u punom jeku

23.05.2019.

Pedsjednik Sportskog društva Srba u Hrvatskoj Milan Martinović nedavno je boravio u Srbiji gdje se sastao s predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije vezano uz pripreme utakmice reprezentacija Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije koja će se odigrati 15. juna u Tavankutu.

– Na razgovoru s predstavnicima FSS-a dogovoreno je da oni materijalno i novčano pomognu Hrvatima kao organizatorima utakmice, a bilo je riječi i o eventualnom prijenosu utakmice na Sportklubu o čemu će se konačni dogovor postići krajem maja, rekao je Martinović za Novosti.

Pripreme za utakmicu bile su tema razgovora Martinovića s predstavnicima ZVO-a s kojima su dogovoreni brojni detalji. – Okosnicu reprezentacije čine igrači koji su već igrali utakmice za nju; radi se o igračima klubova druge i nižih liga, Srbima po nacionalnosti. Jedini uslov je da moraju biti amateri, odnosno da ne mogu imati profesionalne ugovore, rekao je i dodao da će u reprezentaciji biti 12 igrača iz istočne Hrvatske (istočna Slavonija, Baranja i zapadni Srem) i deset s područja Like, Banije, Korduna, Dalmacije, Gorskog kotara i zapadne Slavonije.

Martinović se osvrnuo i na predstojeće utakmice s reprezentacijama drugih nacionalnih manjina. – Talijanska manjina je iskazala interes pa ćemo raditi na planiranju te utakmice. U kontaktu smo i sa predstavnicima mađarske manjine s obzirom da u suradnji sa HNS-om planiramo turnir reprezentacije nacionalnih manjina na nivou Hrvatske. Taj turnir bi bio održan krajem ove ili početkom naredne godine pod pokroviteljstvom UEFA-e, najavio je Martinović.

Za vrijeme boravka u Srbiji Martinović je bio na otvaranju Sportskih igara mladih u Novom Sadu. – To je uspješna sportska manifestacija koja okuplja djecu školskog uzrasta s područja regiona kojoj bismo i mi trebali dati doprinos. To ćemo regulirati u programu za 2020. u kojem se planiramo uključiti u sve sportske aktivnosti u kojima još nismo, rekao je Martinović

Izvor: Portal Novosti

https://www.portalnovosti.com/pripreme-za-utakmicu-srba-iz-hrvatske-i-hrvata-iz-srbije-u-punom-jeku?fbclid=IwAR3yowXAa21woSfaoN74EfL8Uh-zB3mwXHriDMvMmia-Qfu8hOFfLkWRZjM

Postanite član našeg društva

Постаните члан нашег друштва

Podržite naše aktivnosti

Подржите наше активности