Planiranje novih sportskih aktivnosti

19.01.2019.

Pogram rada za ovu godinu, kao i aktivnosti te zaduženja članova bili su teme sastanka upravnog odbora Sportskog rekreativnog društva Srba u Hrvatskoj (SRDSUH) održanog 15. januara u Zagrebu.

– Tokom ove godine planiramo različite aktivnosti: uključivanje različitih sportskih klubova u Društvo, održavanje novih sportskih manifestacija i pomaganje postojećih u različitim krajevima Hrvatske, organiziranje kampova za reprezentaciju srpske nacionalne manjine i odabir selektora – rekla nam je tajnica SRDSUH-a Tatjana Dragičević. Društvo planira i organizaciju sportskog kampa za djecu koja dolaze iz ruralnih i siromašnih sredina kao i druge aktivnosti. Preduslov provođenja tih aktivnosti je jačanje financijske autonomije i financijska podrška, prije svega Srpskog narodnog vijeća. – Pred nama je godina u kojoj se Društvo treba afirmirati, postati prepoznatljivo u zajednici te steći uvjete za projektni rad – rekla je Dragičević.

Podsjetimo, upravni odbor SDRSUH-a čine predstavnici srpskih organizacija u Hrvatskoj, a to je društvo jedan od organizatora turnira održanog početkom decembra prošle godine u Zagrebu. Cilj tog turnira bio je prikupljanje pomoći za porodicu Bogunović iz Karina Donjeg, a učesnici turnira izrazili su želju da takvih turnira bude još

Izvor: Portal Novosti

Postanite član našeg društva

Постаните члан нашег друштва

Podržite naše aktivnosti

Подржите наше активности