Održana redovna skupština Sportskog rekreativnog društva Srba u Hrvatskoj

30.09.2022.
Redovna skupština Sportskog rekreativnog društva Srba u Hrvatskoj održana je u petak, 30 septembra u Planinarskom domu Omanovac, u selu Kraguj pokraj Pakraca.
Usvojen je financijski i narativni izvještaj o radu za 2021.
S našim članovima, predstavnicima sportskih klubova, razgovarali smo o njihovim potrebama te o organiziranju lokalnih sportskih manifestacijama i brojnim drugim programskim planovima.
Skupštinu je otvorio predsjednik Društva Milan Martinović, a vodio naš domaćin dožupan Požeško-slavonske županije Nikola Ivanović, ujedno i počasni član Društva. Posebnu podršku Društvu pružio je dožupan Vukovarsko-srijemske županije i podpredsjednik Društva Srđan Jeremić.
Predsjednik Martinović i tajnik Društva Tatjana Dragičević prikazali su programske aktivnosti s posebnim osvrtom na Europeadu 2022.
Na europskom prvenstvu nacionalnih manjina u nogometu, održanom u Austriji (Koruškoj), naša Nogometna/Fudbalska reprezentacija Srba u Hrvatskoj osvojila je odlično peto mjesto u konkurenciji 20 reprezentacija. Svoje pozitivne dojmove s Europeade podijeli su selektor Reprezentacije Nikica Gagulić i podpredsjednik Društva Nemanja Eremić.
Takođe, razgovarali smo o nastavku medijske kampanje “Govor tolerancije” u kojoj sudjeluju poznati sportisti i sportski radnici s područja bivše Jugoslavije. Dosad su svoj doprinos pružili:
• Dino Rađa, jugoslavenski i hrvatski košarkaški reprezentativac, član čuvene Jugoplastikine momčadi
– Tin Srbić, hrvatski gimnastički reprezentativac, član zagrebačkog ZTD Hrvatski sokol, osvajač srebrne olimpijske medalje
– Ivan Ergić, bivši fudbaler reprezentacije Srbije i Crne Gore
– Veselin Vujović, jugoslavenski i crnogorski rukometaš, član čuvene šabačke Metaloplastike, bivši selektor srpske i slovenske rukometne reprezentacije te bivši trener PPD Zagreb i Vardara
– Nenad Šoštarić, selektor hrvatske ženske rukometne reprezentacije
– Lino Červar, bivši selektor trofejne hrvatske rukometne reprezentacije
– Ratko Rudić, bivši selektor jugoslavenske i hrvatske vaterpolske reprezentacije, najtrofejniji svjetski trener
– Ivica Tucak, selektor zlatne hrvatske vaterpolske reprezentacije.
Dogovorili smo održavanje sada već tradicionalnog „Regionalnog malonogometnog turnira“ humanitarnog karaktera, koji će se ove godine, kao i lani, održati u Vrbovskom 19. novembra u suradnji i suorganizaciji s Draženom Stojanovićem, predsjednikom NK Gomirje. Na ovogodišnjem turniru ponovo ćemo ugostiti naše prijatelje Hrvate iz Vojvodine te malonogometne ekipe iz istočne i zapadne Slavonije, Gorskog Kotara, Zagreba, Banije, Korduna, Like i Dalmacije.
Najavili smo dodjelu nagrade “Vladimir Beara” koja se dodjeljuje za doprinos sportskoj kulturi i društvenoj toleranciji. Ona će se premijerno održati decembru ove godine. Osim naših vrijednih članova, skupštini su prisustvovali i brojni uvaženi gosti i simpatizeri Društva.
Nakon održane Skupštine, članovi su u neformalnom druženju uz ručak nastavili razgovarati o temama od zajedničkog interesa.

Postanite član našeg društva

Постаните члан нашег друштва

Podržite naše aktivnosti

Подржите наше активности