Održan je IV. Regionalni malonogometni turnir multietničkog i humanitarnog karaktera

20.11.2022.
Malonogometna ekipa NK Sloga Borovo pobijedila je na, sad već tradicionalnom IV. Regionalnom malonogometnom turniru humanitarnog i multietničkog karaktera održanom u subotu u dvorani OŠ Ivan Goran Kovačić u Vrbovskom (19. 11. 2022.).
Mladići iz Borova su u finalu rezultatom 2-0 nakon izvođenja sedmeraca pobijedili domaću ekipu NK Vrbovsko. Treće je mjesto pripalo igračima iz Zagreba, ekipi Caffe bar Terasa, koji su u utakmici za „broncu“ pobijedili ekipu vojvođanskih Hrvata rezultatom 1-0. Najboljim igračem turnira proglašen je Branimir Sijerić, igrač NK Petova Gora; titula najboljeg strijelca pripala je Davoru Bratiću (NK Sloga Borovo), dok je najbolji vratar bio Radomir Palić, također igrač Borova.
Najvažnije je za istaknuti da je turnir uobičajeno i prvenstveno bio humanitarnog karaktera te će se novac prikupljen od kotizacija ukupno 11 ekipa donirati mladim odbojkašicama, sestrama Dejani i Dijani Vučenović iz Gline. One su, naravno, iz potresom pogođene Banije te će im ta skromna, ali od srca donirana sredstva makar malo olakšati nastavak školovanja i sportske karijere.
Posebnu težinu ovom turniru koji je organiziralo Sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj u suradnji s našim članom NK Gomirje je njegov međuregionalni i nadnacionalni karakter, a još važnije od toga je činjenica da je sve proteklo u maksimalno ugodnoj atmosferi druženja igrača i ekipa bez i najmanjeg incidenta. Domaća ekipa iz Vrbovskog, gosti iz okolice, ekipa Hrvata iz Vojvodine, mladići iz Zagreba (Caffe bar Terasa)…ni u jednom se trenu tokom turnira i cjelodnevnog druženja nakon njega, nisu niti prisjetili koje su nacionalnosti. Turniri i druženja poput ovog tokom kojih samo na trenutak „zaiskri“ i „prorade hormoni“, ali samo na samom terenu i u žaru sportske borbe, najbolji su način širenja razumijevanja među ljudima.
Posebna zahvalnost pripada Gradu Vrbovskom koji je i ove godine besplatno ustupio dvoranu na korištenje kao i potpredsjednici Vlade RH Anji Šimpragi koja je prisustvom uveličala događaj i predala pehar pobjednicima turnira. Poraženima u finalu čestitao je Tomislav Žigmanov, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, a gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić nagradio je osvajače trećeg mjesta.
Predsjednik SNV-a, prof. Milorad Pupovac uručio je trofej najboljem strijelcu turnira te se tom prilikom zahvalio svim sudionicima ove prekrasne sportske manifestacije: „Radite posao koji predstavlja zadovoljstvo za vas i vaše ekipe, ali oko vas se okupljaju ljudi koji imaju i drugu vrstu uloga, a to je da kroz sport afirmiraju suradnju, dobre odnose i da su – kao što je to inače slučaj u najboljim vremenima – sportska takmičenja uzor i primjer suradnje i odnosa među ljudima…”
Predsjednik našeg Društva Milan Martinović predao je trofej najboljem igraču turnira, a Dražen Stojanović, predsjednik NK Gomirje, koje je suorganizator turnira, „nagradio“ je najboljeg golmana. Priznanje za fair-play zasluženo je pripalo Damiru Kirasiću, vrataru NK Vrbovsko, koji je “savjesno” ispravio odluku suca Rade Radulovića i to na štetu vlastite ekipe koja je nakon te njegove geste primila gol. Upravo Radulović uručio mu je nagradu.
Organizatorica turnira Tatjana Dragičević uručila je dodatne nagrade najboljima u vidu kvalitetne Fotex sportske opreme.
U kolikoj je mjeri na turniru potpuno nevažna bila nacionalnost sudionika, u istoj se mjeri ne može „vagati“ ni količina zahvalnosti svima zbog sudjelovanja na turniru. Možda ipak posebno mjesto zauzima ekipa Hrvata iz Vojvodine na čelu s organizatorom Ivanom Budinčevićem, koji su za dolazak na turnir „potegli“ najduži put.
Za podsjećanje, riječ je o istim ljudima i ekipi koja je prošlog ljeta zajedno s Reprezentacijom Srba iz Hrvatske sudjelovala na Europeadi, na nogometnom EP-u nacionalnih manjina Europe. Tada su Srbi i Hrvati u Austriji druženjem i treniranjem u zajedničkom smještaju, Europi i svijetu pokazali koliko im je zapravo lijepo kad su zajedno. Bez imalo pretjerivanja, pokazao je to i turnir u Vrbovskom.
Veliko hvala svima koji su u bilo kojoj ulozi sudjelovali na turniru koji je najavljen i za sljedeću godinu.

Postanite član našeg društva

Постаните члан нашег друштва

Podržite naše aktivnosti

Подржите наше активности