Momčad NK Negoslavci osvojila V. Regionalni malonogometni turnir u Borovu

06.12.2023. FOTO: Matija Vuković

Negoslavci su u finalu sa 4:3 nadigrali momčad  Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i tako podigli pobjednički pehar koji im je uručila saborska zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov.

Momčad NK Negoslavci pobjednik je V. Regionalnog malonogometnog turnira koji je održan u Borovu. Negoslavci su u finalu sa 4:3 nadigrali momčad Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i tako podigli pobjednički pehar koji im je uručila saborska zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov.

Drugoplasiranoj momčadi trofej je uručio načelnik Općine Borovo Zoran Baćanović, dok je trećeplasirani ZVO Vukovar pehar primio iz ruku Ivana Budinčevića, člana Povjerenstva za sport i mladež Hrvatskog nacionalnog vijeća.

Turnir je, inače, bio humanitarnog i multietničkog karaktera, a novcem prikupljenim kotizacijama i donacijama pomoći će se sportašicama i sportašima slabijeg socioekonomskog statusa. Sudjelovalo je deset momčadi, a zanimljivo je da se momčad iz Negoslavaca prijavila na turnir u posljednji tren, da bi u skupini s čak 9:4 pobijedila branitelje naslova NK Slogu Borovo, koja je ispala već u grupnoj fazi ovogodišnjeg natjecanja.

Najbolji igrač turnira bio je Nebojša Popović (ZVO), najbolji strijelac Nikola Kosić (Negoslavci) s 13 postignutih golova, najljepši gol postigao je Mija Erceg (DSHV), a trofej za fair-play osvojila je momčad Rujevca. Svi su ono primili prigodne pehare koje su im dodijelili predsjednik Sportsko rekreativnog društva Srba u Hrvatskoj Milan Martinović, predsjednik ZVO-a Dejan Drakulić, programska direktorica SRDS-a Tatjana Dragičević i dožupan Vukovarsko-srijemske županije Srđan Jeremić.

Posebno priznanje primio je i nogometni sudac i kuglač iz Gomirja Rade Radulović koji je sam sudio sve utakmice sedmosatnog turnira u Borovu. Njemu je prigodni trofej uručio   podpredsjednik SRDS-a Nemanja Eremić.

Na turniru su sudjelovale sljedeće malonogometne momčadi:

NK Borovo

NK BSK Bijelo Brdo

ZVO Vukovar

NK Vuteks sloga Vukovar

NK Bratstvo Jagodnjak

Demokratski saveza Hrvata u Vojvodini

NK Petrova Gora

NK Rujevac Dvor

NK Viktorija Križevci

NK Negoslavci

Turnir je organiziralo Sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj u suradnji s NK Sloga Borovo i općinom Borovo, a uz financijsku podršku Srpskog narodnog vijeća i Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH.

Postanite član našeg društva

Постаните члан нашег друштва

Podržite naše aktivnosti

Подржите наше активности