Formiran Upravni odbor Sportskog društva Srba u Hrvatskoj

10.10.2018. FOTO: Novosti

Na sjednici smo rezimirali brojne aktivnosti koje smo imali prije osnivačke skupštine i formiranja Društva, kao i zadatke koji su pred nama do kraja ove godine, rekao je Milan Martinović

Na sjednici održanoj 9. oktobra formiran je Upravni odbor Sportskog rekreativnog društva Srba u Hrvatskoj koji čine predstavnici srpskih organizacija u Hrvatskoj. Društvo su osnovali Srpsko narodno vijeće (SNV), Zajedničko veće opština (ZVO), Prosvjeta i Privrednik.

Na sjednici smo rezimirali brojne aktivnosti koje smo imali prije osnivačke skupštine i formiranja Društva, kao i zadatke koji su pred nama do kraja ove godine – izjavio je za Novosti Milan Martinović, predsjednik Društva.

U prethodnom periodu pomagali smo neke nogometne klubove u kojima pretežno igraju Srbi i koji se suočavaju s teškoćama. Preko projekta kapitalnih ulaganja u objekte koje koriste pripadnici srpske zajednice omogućeno je postavljanje ograde i opremanje terena NK Petrova Gora iz Vojnića i malonogometnog kluba iz Slavskog Polja u općini Gvozd – rekao je Martinović.

Podsjetio je i na dosadašnje aktivnosti svojevrsne nogometne reprezentacije Srba u Hrvatskoj koja je 2016. u Vukovaru odigrala utakmicu s ekipom Hrvata iz Srbije, a onda učestvovala na takmičenju ekipa nacionalnih manjina u Tirolu. Ekipa je krajem jula 2017. u Vojniću odigrala utakmicu sa svojim kolegama iz romske zajednice.

Do kraja godine trebamo održati skupštinu na kojoj ćemo definirati aktivnosti u 2019. kao i budžet za njih, a nastojat ćemo se javljati na odgovarajuće natječaje institucija u Hrvatskoj i EU – rekao je Martinović.

Podsjetimo, potpredsjednici Društva su Srđan Jeremić iz ZVO-a i Nemanja Eremić iz NK Petrova Gora, a članovi su i Saša Milošević iz SNV-a, Dejan Mihajlović iz Prosvjete i Marko Ignjatić iz Privrednika.

Izvor: portalnovosti.com

Postanite član našeg društva

Постаните члан нашег друштва

Podržite naše aktivnosti

Подржите наше активности